Firstlook 2013

Case omschrijving

Firstlook is het game-evenement van de Benelux en verzorgt al jaren de najaarstoppers uit de game- & hardware-industrie. Op de beurs worden de laatste de releases voor het eerst aan het publiek en media getoond in de Jaarbeurs Utrecht.

Linden Mobile ontwikkelde een app waarbij de beurs extra exposure kreeg onder de beoogde doelgroep en waar bezoekers van de beurs een hechte community konden vormen. In de app is het namelijk mogelijk om te chatten met andere bezoekers, foto’s en ervaringen te delen. Daarnaast konden bezoekers een ideaal Firstlook prgramma samenstellen en wisten ze zo direct waar allle games & hardware te vinden waren. Ook kwamen in de app de laatste video’s naar voren, was er een beursplattegrond te vinden en konden tot het laatste moment tickets aangeschaft worden.

De app werd voor de editie van 2013 voor de eerste maal ingezet en bleek direct een ongekend succes. De beurs app werd uiteindelijk meer dan 4000 keer gedownload uit de stores wat gelijk staat aan bijna 70% van de bezoekers. Daarnaast werden er meer dan 10.000 comments in de chat geplaatst en kreeg de app een gemiddelde waardering van 4,5 sterren (op een schaal van 5).

Belangrijkste functionaliteiten

  • Chat
  • Ticket verkoop
  • Plattegrond
  • Push notificaties

Appstores

Deze app is niet meer live.